Her er de bedste podcast apps
Hvilken podcast app skal du downloade til din telefon? Vi anmelder de største apps til iPhone og android.
Dettte blogindlæg er senest redigeret i februar 2022.
Vi gennemgår her et nøje udvalgt felt af de bedste podcast apps på markedet.
Man vælger sin podcast app af forskellige årsager. Nogle vil have simpelt design, mens andre hellere vil have et hav af funktioner og indstillinger, der kan tilpasses den enkeltes behov.
Der er derfor ikke noget endegyldigt svar på den ultimative podcast app.
I guiden kommer vi med vores ydmyge vurdering af nogle pros and cons ved hver app.
Hvis du gerne vil læse mere om, hvad vi mener, at en god podcast app skal kunne, så læs blogindlægget ’Hvad er en god podcast app’.
Apple Podcast (kun iOS)
Score i Apple Store: 4,7
Pris: Gratis
Det var Apple, der opfandt begrebet podcast, og siden 2012 har Apple Podcast være pre-installeret på alle Apple-telefoner. Derfor er det også klart den mest brugte af alle podcast-apps, og på de grundlæggende funktioner er den også rigtig god.
En fed ting er, at du kan give podcasts 1-5 stjerner i selve appen og læse andres anmeldelser af en podcast, før du beslutter, hvad du vil lytte til.
App’en har også en fin top 200 liste over de mest populære podcast, og der er ofte masser af spændende podcasts at vælge imellem – især er den god til danske podcasts.
Men at langt størstedelen af danske podcastbrugere hører deres podcasts i Apples egen app skyldes nok til en vis grad, at den er pre-installeret på iPhones, for nogle af konkurrenterne – f.eks. Pocket Casts – er længere fremme, når det gælder funktioner og indstillinger, der kan skrues på.
Google Podcasts (findes til både iOS og android)
Score på Google Play: 4,5/5
Score i Apple Store: 4,4/5
Pris: Gratis
Lad os starte med det positive ved Google Podcasts, som kan koges ned til tre centrale elementer: Udseende, hurtighed og intelligens.
Googles sans for brugervenlighed er taget med over i app’en, som fremstår simpel, let at bruge og ekstremt elegant at se på.
Derudover opsnapper Google Podcasts ret hurtigt nye episoder af podcasts, hvilket især er fedt ift. nyhedspodcast, eller hvis du bare er utålmodigt anlagt, når det handler om høre det seneste afsnit af din yndlingspodcast.
Og så er søgefunktionen i top, ligesom du får anbefalet podcasts ud fra din lokation og historik, hvilket giver relevante (og danske) podcastforslag til dig – dog er denne funktion ikke fuldt udviklet endnu.
Det negative ved Googles app er manglen på indstillinger, man kan skrue på. Der er ikke mange muligheder, men de vigtigste ting er dog her godt to år efter 1. version kom på markedet ved at være på plads – nu kan man heldigvis lave en kø med podcasts, lige som man kan vælge afspilningshastighed.
Google udvikler tydeligt løbende på appen, så det skal nok blive rigtig godt.
Spotify (findes til både iOS og android)
Score i Google Play: 4,4/5 (samlet vurdering for musik- og podcastdel)
Score i Apple Store: 4,7/5 (samlet vurdering for musik- og podcastdel)
Pris: Gratis (Podcastdelen i Spotify er gratis, men man kan købe abonnement for at undgå reklamer i musikdelen)
Podcastdelen af Spotify er superenkelt opbygget. Der er ikke mange funktioner, til gengæld fungerer appen helt fint og er meget nem at overskue.
Man kan finde stort set alle podcasts i verden, som man kan følge/abonnere på. De kan så afspilles i normal, langsom eller hurtig hastighed, og man kan spole lidt frem eller tilbage i en episode – og det er så det.
For garvede lyttere er det hele lidt for simplet og skrabet, men hvis du bare vil i gang med at lytte til podcasts og alligevel lytter til musk i Spotify, så fungerer det fint.
Podimo (findes både til iOS og android)
Score i Google Play: 4,4/5
Score i Apple Store: 4,5/5
Gratis (abonnementversion til 59 kr/md)
Danske Podimo er lidt anderledes end de fleste andre podcast apps. Normalt kopierer podcast apps Apple Podcasts/iTunes’ bibliotek, og så er det ligesom de podcasts, de har stående på hylderne.
Podimo kopierer også Apples bibliotek, men derudover producerer de selv en lang række – danske – podcasts inden for mange forskellige genrer: True Crime, Underholdning, Historie, Politik og så videre.
Og så har Podimo også rettighederne til hedengangne Radio24Syvs arkiv, så alle gamle 24Syv-programmer kan høres i Podimo.
Du skal dog betale 39 kr/md for at høre Podimos egne produktioner og 24Syv-arkivet.
Appen er visuelt pæn, og kuratorerne hos Podimo er gode til at præsentere en for nye, spændende podcasts.
Rent teknisk fungerer appen fint efter nogle startvanskeligheder med mange bugs.
Pocket Casts (findes både til iOS og android)
Score i Google Play: 4,2/5
Score i Apple Store: 4,2/5
Pris: Gratis (med mulighed for abonnement til desktop-udgave og ekstra features, 1$/md)
Der er mange gode grunde til at vælge Pocket Casts. Udseendet er moderne, og det er brugeroplevelsen også. Man lærer lynhurtigt app’en at kende, og der er mange gode ekstrafunktioner, som andre apps ikke tilbyder.
Den skiller sig ud ved, at du let kan sætte nye episoder i kø uden at skulle åben appen – superbrugbart i en travl hverdag, når der kommer nye notifikationer på din mobil hele tiden.
Rygterne siger, at Pocket Casts er stoppet med at kopiere Apples podcastbibliotek (som alle podcast apps normalt gør), og derfor kan det være, at man fremover ikke vil kunne finde alle nye podcasts i denne app – det er dog ikke et problem i skrivende stund.
Den største downside ved Pocket Casts er søgefunktionen, som er langt bedre i f.eks. Google Podcasts og Breaker, hvor man kan søge i episodebeskrivelser og ikke kun podcastnavn og -udgiver.
Podcast Go (kun android)
Score i Google Play: 4,5/5
Pris: Gratis (Premium-version for 26 kr.)
Man får et fint førstehåndsindtryk af Podcast Go. App’en foreslår med det samme en masse podcasts, hvor hovedparten er populære danske.
App’en er nem at komme i gang med på grund af bundmenuen, som giver dig genveje til My Podcasts og Downloaded. Derudover er der virkelig mange gode features, som tæller alt fra valg af farvetema til auto-rewind ved pause, hvor den automatisk hopper nogle sekunder tilbage, når du starter afspilningen igen.
Det helt klart største plus ved app’en er dog dens kategorier. Her foreslår den, som en af få podcast apps på markedet, et væld af danske podcasts, før de udenlandske dukker op. Det er nemt at blive inspireret her til at dykke ned i nye ukendte podcasts.
Der er dog også minusser ved app’en. For det første er designet lidt kluntet og gammeldags. Samtidig er der mange menuer, som gør det forvirrende at finde rundt i app’en. Udover den omtalte bundmenu, så er der en sidemenu i venstre side og en topmenu i højre hjørne. Udviklerne burde have slået menuerne sammen og have forenklet de mange valgmuligheder.
Podcast Addict (kun android)
Score i Google Play: 4,6/5
Pris: Gratis (Køb abonnement og slip for annoncer i appen)
Podcast Addict er en god, gedigen podcast app, som tilbyder et ocean af muligheder for at indrette appen, så den passer til dine behov. Den følger med tiden og implementerer hele tiden nye features, så hvis du sætter stor pris på at kunne indstille alle mulige ting, så gå med Addict som din podcast app. Der er også en rigtig god søgefunktion i Addict.
Men alle de muligheder for at skrue på indstillinger går ud over enkelheden. Podcast Addict er grim og svær at finde rundt i.
Spørgsmålet er dog, om mere end 10 millioner brugere kan tage fejl? Addict er den største podcast app ud over sværvægterne Google Podcasts, Spotify og Apple Podcasts.
Podcast Republic (kun android)
Score i Google Play: 4,6/5
Pris: Gratis (Køb abonnement og slip for annoncer i appen)
Podcast Republic er en fin mulighed for dig, der vil have en god, gratis podcast app – med masser af indstillingsmuligheder.
Republic minder om Podcast Addict; Man kan indstille en masse, men den samlede oplevelse er, at appen er rodet og ikke for køn.
The Podcast App (findes både til iOS og android)
Score i Google Play: 4,4/5
Score i Apple Store: 4,5/5
Pris: Gratis
Meget simpelt opbygget app. Der er kun 4 ting, man kan trykke på: Øverst kan man browse på to måder – Popular og Topics. Nederst kan man vælge Listen og Discover, hvor Listen viser dig de podcasts du abonnerer på + en mulighed for at søge, hvis du ikke abonnerer på nogen. Der findes ikke nogen menu med settings.
Mottoet her må være “simplicity first” – hvilket oftest kan forstås positivt, men i dette tilfælde bør forstås negativt. Podcast-appen er simpelthen alt for simpel.
Der mangler en mulighed for at vælge nogle grundlæggende features, som man normalt finder under Settings på de fleste andre podcast apps. Derudover så foreslår Discover-funktionen kun udenlandske podcasts. En sidste irriterende ting er reklamerne, som popper op i tide og utide.
Hvis du er helt ny indenfor podcasting og ikke ønsker at betale for en app, så er Podcast-appen dog en helt fin app til at komme i gang med.
Læs også
Kontekst & Lyd er et
podcastbureau med
speciale i at udvikle og
producere podcasts til
virksomheder og organisationer.
Adresse
Kontekst & Lyd
Gl. Kongevej 11, 3. sal
1610 København V
CVR-nr.: 38203649