Her er de bedste podcast apps

Hvilken podcast app skal du downloade til din telefon? Hvis du er i tvivl, så få hjælp i denne guide.

Denne guide revideres løbende. Senest 11. marts 2020.

Vi gennemgår her et nøje udvalgt felt af de bedste podcast apps på markedet.

Man vælger sin podcast app af forskellige årsager. Nogle vægter pris over brugervenlighed, mens andre vægter udseende over funktioner. Der er derfor ikke noget endegyldigt svar på den ultimative podcast app.

I guiden kommer vi med en nøgtern vurdering af hver enkelt apps gode funktioner og mangler. 

Hvis du gerne vil vide, hvad vi mener en god podcast app skal kunne, så læs blogindlægget ’Hvad er en god podcast app’.

Breaker

Score i Google Play: 4,8/5

Pris: Gratis

Breaker er interessant, for den er ligeså meget et socialt medie som en podcast-app. Her kan du følge venner og andre podcastlyttere, og på den måde finde nye shows at lytte til. Hele discover-funktionen fungerer rigtig godt, og app’en er ret intuitiv at finde rundt i.

Selve playeren har også de funktioner, som man har brug for. Man kan nemt navigere frem og tilbage i podcasten, der er sleep-timer og variabel afspilningshastighed, og så er det super nemt at dele episoder. Og så er der hele den sociale del af appen: du kan ”like” og kommentere alle episoder, se hvor mange subscribers en podcast har og selv følge de andre subscribers.

Download den her

Podcast Go

Score i Google Play: 4,6/5

Pris: Gratis (Premium-version for 26 kr.)

Man får et rigtig godt førstehåndsindtryk af Podcast Go. App’en foreslår med det samme en masse podcasts, hvor hovedparten er populære danske.

App’en er nem og overskuelig at komme i gang med på grund af bundmenuen, som giver dig genveje til Categories, My Podcasts og Downloaded. Derudover er der virkelig mange gode features, som tæller alt fra valg af farvetema til auto-rewind ved pause, hvor den autmatisk hopper nogle sekunder tilbage, når du starter afspilningen igen.

Det helt klart største plus ved app’en er dog dens kategorier. Her foreslår den, som en af få podcast apps på markedet, et væld af danske podcasts, før de udenlandske dukker op. Det er nemt at blive inspireret her til at dykke ned i nye ukendte podcasts.

Det eneste minus er, at der er for mange menuer. Faktisk hele tre! Udover den omtalte simple bundmenu, så er der en sidemenu i venstre side og en topmenu i højre hjørne. Udviklerne burde have droppet minimum den ene.

Download den her

Pocket Casts

Score i Google Play: 3,4/5

Pris: Gratis (med mulighed for abonnement til desktop-udgave og ekstra features, 1$/md)

Der er mange gode grunde til at vælge Pocket Casts. Udseendet er moderne, og det er brugeroplevelsen også. Man lærer lynhurtigt app’en at kende.

Du kan let lave en playliste ud fra dine episoder, vælge flere afspilningshastigheder og hoppe over introer på podcastene, hvis du vil det. 

Du kan gå på opdagelse i podcastuniverset på en virkelig god måde, hvor du bliver præsenteret får flere forskellige lister: Hvad der trender nu, en topliste for Danmark, efter kategorier og meget andet. Det fungerer virkelig godt!

Pocket Casts er brugervenlig, har gode ekstrafunktioner og ser godt ud.

Download den her

Podcast Addict

Score i Google Play: 4,7/5

Pris: Gratis (Premium-version til 35 kr.)

Podcast Addict giver dig en god podcast app, som tilbyder et hav af muligheder for at indrette appen, så den passer til dine behov – f.eks. playback speed, volume boost og skip silence.

På det seneste er det blevet nemmere at opdage, nye danske podcasts i Podcast Addict. Hvor den hidtil har været koncentreret om amerikanske podcasts, så menuerne trending, new, top audio og categories nu foreslår podcasts ud fra dine sprogindstillinger – smart og nødvendigt!

Podcast Addict giver dig en god podcast app, som kan det, den skal. Herudover giver app’en adgang til tusinder af online radiokanaler og lydbøger.

På minussiden skal nævnes udseendet, som er lidt gammeldags. Desuden er menuen lettere uoverskuelig. Vælger du at købe premium-versionen, slipper du for annoncebannerne.

Download den her

Podbean

Score i Google Play: 4,6/5

Pris: Gratis

Podbean har et flot udseende og er let at bruge. Det nok vigtigste plus er, at Podbean har gjort meget ud af, at du som bruger kan gå på opdagelse i mange timers podcasts. De får på en god måde præsenteret, hvilke podcasts som rører sig lige nu samt all time-favoritter på en Top 100-liste. Desuden foreslår den nye podcasts til dig ud fra tidligere præferencer.

Af andre smarte funktioner er  sleep timer, og at du kan lave dine egne playlister. Hvis du selv laver podcasts, så tilbyder Podbean også hosting af din podcast, så den kan blive sendt ud på alle relevante podcast apps hurtigt og simpelt i et rss-feed.

På minussiden skal nævnes, at Podbean ikke er en almindelig podcatcher, som henter alt sit indhold fra Apple, og derfor vil der være en del podcasts, som ikke er at finde i Podbean! 

Download den her

Podcast Republic

Score i Google Play: 4,7/5

Pris: Gratis (Premium-version for 24-44 kr.)

Podcast Republic er en fin mulighed for dig, der vil have en god, gratis podcast app – med masser af indstillingsmuligheder. Ligesom ved de fleste andre apps er der mulighed for at forskellige afspilningshastigheder, sleepfunktion etc.

Toplisterne er et mix af danske og udenlandske podcasts.

På minussiden skal det nævnes, at app’en lider under, at der er så mange (ligegyldige) funktioner og knapper, som man kan trykke på. Det går ud over brugervenligheden, hvor det simpelthen kan være svært at manøvrere rundt i app’en.

Download den her

Podcast-appen (The Podcast App)

Score i Google Play: 4,6/5

Pris: Gratis

Meget simpelt opbygget app. Der er kun 4 ting, man kan trykke på: Øverst kan man browse på to måder – Popular og Topics. Nederst kan man vælge Listen og Discover, hvor Listen viser dig de podcasts du abonnerer på + en mulighed for at søge, hvis du ikke abonnerer på nogen. Der findes ikke nogen menu med settings.

Mottoet her må være “simplicity first” – hvilket oftest kan forstås positivt, men i dette tilfælde bør forstås negativt. Podcast-appen er simpelthen alt for simpel.

Der mangler en mulighed for at vælge nogle grundlæggende features, som man normalt finder under Settings på de fleste andre podcast apps. Derudover så foreslår Discover-funktionen kun udenlandske podcasts. En sidste irriterende ting er reklamerne, som popper op i tide og utide.

Hvis du er helt ny indenfor podcasting og ikke ønsker at betale for en app, så er Podcast-appen dog en helt fin app til at komme i gang med.

Download den her

Doggcatcher

Score i Google Play: 3,5/5

Pris: 23 kr.

Simpelt interface og udseende. Og det er absolut ikke negativt ment. App’en er overskuelig og uden for mange dikkedarer, hvilket gør den let at bruge. Den mangler dog lidt lækkerhed i forhold til et par af de andre apps på markedet.

Til de mere avancerede podcastere er der mulighed for at tilføje dine egne feeds til app’en.

Til forskel fra mange andre podcast apps, så supporter app’en Android Wear og Android Auto, som gør, at du kan koble dit smartur eller bilradio direkte på, så du kan styre podcasten derfra.

Download den her

Google Podcasts

Score på Google Play: 4,6/5

Pris: Gratis

Lad os starte med det positive ved Google Podcasts, som kan koges ned til tre centrale elementer: Udseende, hurtighed og intelligens.

Googles sans for brugervenlighed er taget med over i app’en, som fremstår simpel, let at bruge og ekstremt elegant at se på. Derudover opsnapper Google Podcasts ret hurtigt nye episoder af podcasts, hvilket især er fedt ift. nyhedspodcast, eller hvis du bare er utålmodigt anlagt, når det handler om høre det seneste afsnit af din yndlingspodcast.
Og så får du anbefalet podcasts ud fra din lokation og historik, hvilket giver relevante (og danske) podcastforslag til dig.

På negativsiden er der desværre flere mangler. App’en mangler simpelthen grundlæggende funktioner og features, og man kan i skrivende stund 11. marts 2020 ikke engang lave en kø med podcasts, man har lyst til at høre. Derudover bruger Google typisk nogle uger på at udgive nye podcastserier, så hvis du gerne vil høre det nyeste nye, må du søge mod en anden app. Bemærk, at dette kun gælder på serieniveau og ikke på episodeniveau, så når en podcastserie først er opsnappet af Google, går det hurtigt med at udgive nye episoder i denne serie.  

Download den her

Apple Podcast (kun til Apple-telefoner)

Score på Google Play: Ingen (er forinstalleret i alle Apple-produkter)

Pris: Gratis

Det var Apple, der opfandt begrebet podcast, og siden 2012 har app’en podcast være pre-installeret på alle Apple-telefoner. Derfor er det også klart den mest brugte af alle podcast-apps, og på de grundlæggende funktioner er den også rigtig god.

Den er nem at bruge. Du kan let hoppe frem og tilbage i podcasten, den har sleep-timer og du kan vælge at skrue op eller ned for hastigheden. Derudover er den største fordel nok, at du kan være sikker på, at ALLE dine yndlingspodcast findes i appen. App’en har også en fin top 200 liste over de mest populære podcast, og der er ofte masser af spændende podcasts at vælge imellem – især er den god til danske podcasts.

Men at langt størstedelen af danske podcastbrugere hører deres podcasts i Apples egen app skal nok snarere tilskrives, at den er forinstalleret og ikke appens funktioner – for der er store mangler.

Appen tilbyder ingen brugerbaserede forslag på nyt indhold, og der er ikke mulighed for at lave playlister. Du kan heller ikke se, hvad andre lytter til. Derudover er appen decideret forvirrende at finde rundt i.

Hold dig opdateret om podcasting

Følg vores podcast

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Kontekst & Lyd er et
podcastbureau med
speciale i at udvikle og 
producere podcasts til
virksomheder og organisationer.

Kontakt os

(+45) 6020 7080
kontakt@kontekstoglyd.dk

Adresse

Kontekst & Lyd
Gl. Kongevej 11, 4. sal
1610 København V

CVR-nr.: 38203649