Her er de bedste podcast hosts

En podcast skal hostes, men hvilken af de utallige hosts skal I vælge at uploade jeres podcast til? Få overblikket i denne guide.

Nedenfor finder I et lille udvalg af de podcast hosts, der findes på markedet. I guiden forsøger vi at give en nøgtern og neutral vurdering af hver enkelt hosts egenskaber.

I valget af host spiller flere parametre ind – og da vi alle vægter elementerne forskelligt, findes der ikke noget endegyldigt svar på den ultimative podcast host. Desuden er podcasting i konstant udvikling, så vær opmærksom på, at hosting-markedet også hurtigt kan ændre sig i forhold til nedenstående oplysninger.

Læs også: Sådan distribueres en podcast

Hvad er en podcast host?
En podcast host er en server, som opbevarer jeres lydfiler.

Derudover genererer den også et RSS-feed, som I skal bruge til at fortælle musikbiblioteker som iTunes, at den skal hente jeres podcast fra podcast hosten.

En god podcast host er først og fremmest kendetegnet ved, at den er stabil og leverer brugbar og værdifuld statistik om jeres lyttere.

Læs også: Hvad er en podcast host?

Udvalg af podcast hosts

I det følgende vil vi vurdere en række forskellige podcast hosts ud fra pris, lytterstatistik, brugervenlighed pålidelighed, features og playerens udseende.

Libsyn 

Libsyn er den største og ældste podcast host på markedet. Den får fem stjerner på seksstjerneskalaen, fordi hosten er pålidelig og altid med helt fremme, når det gælder implementeringer af nye features og opdateringer fra iTunes. Desuden kan du det meste med Libsyn – der er umiddelbart ingen af de begrænsninger, andre hosts har.

Libsyn får ikke topkarakter, da der skal arbejdes lidt med brugervenlighed og med at give brugerne et godt overblik over statistik.

Pris

Libsyn tilbyder to forskellige services – Libsyn.com og libsynPro. Libsyn.com er velegnet til langt de fleste virksomheder og organisationer – libsynPro er rettet mod store mediehuse, som udgiver mange forskellige podcasts.

Libsyn.coms priser er baserede på, hvor meget I planlægger at uploade inden for en kalendermåned. Priserne varierer fra 5$ om måneden til 75$ – alt efter, hvor mange megabyte I har brug for. Planerne er desuden opdelt i hhv. to Classic-udgaver og tre Advanced-udgaver, hvor Advanced-udgaverne bl.a. har flere statistikmuligheder.

Priserne er pr. RSS-feed/podcastshow. For langt de flestes vedkommende vil en løsning til 15$ eller 20$ være en rigtig fin løsning.

For 5$ kan I uploade 50 mb lyd om måneden, og det svarer til ca. en halv times podcast i en fin kvalitet (192kbps). For 15$ kan I uploade 250mb, og det svarer så til ca. 2½ times podcast.

Statistik

Med Libsyns pakker til 5$ og 15$ om måneden, får I adgang til basic stats, og det vil sige, at I kan se, hvor mange der har downloadet jeres podcast pr. dag, uge og måned. I kan også se downloadtallene for hver enkelt episode.

Med pakkerne fra 20$ og op, får I adgang til advanced statistics. Her kan I se, hvor i verden der lyttes, og om folk lytter fra en podcast app eller gennem en browser, som typisk vil være et tegn på, at de lytter direkte på jeres hjemmeside.

Brugervenlighed

Brugervenligheden i Libsyns CMS-system er ikke så intuitiv, og selve brugerfladen lader noget tilbage at ønske – man kan godt få en fornemmelse af, at systemet er gammeldags. Men man kan dog rigtig meget med Libsyn, og når I først har vænnet jer til at bruge programmet, giver Libsyn rigtig mange muligheder for at customize jeres podcast.

Pålidelighed

Man kan altid regne med Libsyn, og man kan mærke, at de gør noget for hele tiden at gøre livet lettere for podcastere. F.eks. ved at lave direkte integration med Spotify. Derudover er Libsyn en af de hosts, som er allerbedst og hurtigst til at implementere det nyeste nye, når det bl.a. gælder opdateringer fra iTunes. Det skaber tryghed, at de altid sørger for, at tingene fungerer og følger udviklingen.

Feautures

 • Del en episode eller en hel podcastserie med en eksklusiv lytterskare – f.eks. dem, der støtter dig økonomisk eller på anden vis
 • Sæt et præcist releasetidspunkt for noget, der ikke skal udkomme med det samme
 • Udgiv på mange platforme på én gang – f.eks. iTunes, Spotify og Soundcloud
 • Customize din player med foretrukne farver og andre ting
 • Forvirrende og ikke så pænt design

Player

De fleste podcastservices leverer en god player, som I kan embedde på jeres hjemmeside. Libsyn har ikke den smarteste player, men den kan det, den skal, og man kan da også både indsætte logo og vælge farve.

Buzzsprout

Buzzsprout slår sig op på, at man hurtigt og enkelt kan uploade og udgive sin podcast. Derudover tilbyder de en lang række værktøjer, som I kan bruge til at dele og promovere jeres podcast med.

Buzzsprout får fem stjerner, da pålideligheden og brugervenligheden er helt i top, og fordi den har nogle lækre features, bl.a. mulighed for videopromovering på Facebook. Desuden er det let at afkode statistikken over jeres podcast.

Buzzsprout får ikke topkarakter, fordi det er irriterende, at der skal uploades minimum 3 episoder i en podcast, før man får adgang til statistik, fordi man ikke kan dele indhold med ensklusiv lytterskare og fordi, man ikke kan angive et tidspunkt på dagen for, hvornår en fremtidig podcast skal udkomme.

Pris

Buzzsprout tilbyder fire forskellige planer fra 0$ om måneden til 24$. Planerne er opdelt efter, hvor mange timers lyd man uploader om måneden. På den måde er både plads, antal downloads, premium features og båndbredde inkluderet i prisen.

Buzzsprouts gratis løsning giver lov til at uploade 2 timers lyd om måneden – til gengæld bliver indholdet slettet efter 90 dage. De tre øvrige planer tilbyder hhv. 3, 6 og 12 timers lyd om måneden, som aldrig slettes. De fleste vil kunne klare sig med 3 timer om måneden – den pakke koster i skrivende stund 12$ om måneden.

Statistik

Buzzsprout tilbyder statistik over afspilninger/unikke downloads pr. episode, gennemsnitlige afspilninger pr. episode, trends (antal lytninger de sidste 7, 30 og 90 dage), geografi, altså hvor i verden lytterne befinder sig, og afspiller. Derudover har de udviklet statistik over, hvor mange lyttere de tror, jeres podcast vil få inden for de første 90 dage.

Buzzsprout giver et bedre statistikoverblik, end Libsyn gør. Det er ganske enkelt nemmere at se, om lytterne lytter fra computer, tablet eller mobil – og hvilken app eller hvilket program, de lytter i. Selv i gratisudgaven får I adgang til stats om antal downloads, kilde og platform samt geografisk data – meget brugbart!

Brugervenlighed

Brugervenligheden i Buzzsprouts CMS-system er den bedste, vi har oplevet, og opbygget som en almindelig hjemmeside med faner, som hedder det, de rent faktisk indeholder. Enkelt og overskueligt. Man har mulighed for at tilpasse layoutet på ens officielle podcastside, hvor man kan vælge mellem forskellige temaer og indsætte et billede, så man kan style sin podcast, præcis som man vil. Derudover har Buzzsprout også en feature, som mange andre hosts ikke har, nemlig en menu med iTunes’ kategorier. Så i stedet for at indtaste den iTunes-kategori, som jeres podcast tilhører, kan I vælge den fra en menu. På den måde undgår I at taste forkert samt at vælge en menu, som ikke eksisterer.

Buzzsprout har en ny feature, som gør det muligt at poste en 30 sekunder lang lydbid fra jeres podcast til Facebook. Lydbidden vises som video og giver jeres følgere en forsmag på jeres podcast samt et link til den fulde episode. Undersøgelser viser, at dette er den mest optimale måde at promovere podcasts på, da folk normalvis ikke lytter til en hel episode fra Facebook.

Pålidelighed

Buzzsprout er ligesom Libsyn en af de hosts, der er allerbedst og hurtigst til at implementere det nyeste nye, når det bl.a. gælder opdateringer fra iTunes.

Pålidelighed

 • Simpelt og flot design – se vores Buzzsprout landing page her, som automatisk laves, når du opretter en konto: http://www.buzzsprout.com/139503
 • Kundeservice besvarer mails hurtigt
 • Menu med iTunes’ katagorier
 • Lav med nogle få klik en teaser på op til 30 sekunder, som kan deles på Facebook
 • Udgiv på mange platforme på én gang – f.eks. iTunes, Spotify og Stitcher
 • Customize din player med foretrukne farver og andre ting
 • Mangler: At man kan dele indhold med eksklusiv lytterskare og selv afgøre, hvornår på dagen en fremtidig podcast skal udkomme. Pt. kan du sætte en dato, men på den dato udkommer podcasten kl. 9 om formiddagen – ufedt, hvis dine lyttere skal vågne op til en frisk podcast fra dig

Player

Hos Buzzsprout kan I vælge mellem to forskellige afspillere – en lille og en stor. Man kan indsætte logo og vælge farve, og man kan vælge, om alle ens episoder skal vises, eller om det kun skal være en enkelt.

Spreaker 

Spreaker er endnu en af de nyere hosts på markedet. Den skiller sig ud ved at have en rigtig god app, som man kan bruge til at producere live-udsendelser og optage lyd til podcasts.

Spreaker får tre stjerner. Den har en glimrende, gratis løsning og en fin afspiller, der kan embeddes på jeres hjemmeside. Desuden er det for blot 6$ om måneden muligt at udgive flere podcastshows, og det er muligt at udgive til en eksklusiv lytterskare, hvilket kan være ganske nyttigt.

Til gengæld er CMS-systemet ikke helt så godt og intuituivt opbyggget, som Buzzsprouts er. Desuden har Spreakerholdet vist sig at være langsomme til at få implementeret opdateringer fra iTunes, hvilket kan være fatalt, da mere end 50 % af alle podcastlytninger foregår gennem iTunes og Apples podcast-app. Og sidst, men ikke mindst, konverterer Spreaker jeres lydfiler til 128kbps, som er en dårligere lydkvalitet end de 192kbps, vi anbefaler.

I skrivende stund er Spreaker i vores optik ikke den bedste host, men den kan godt blive det meget snart.

 

Pris

Spreaker tilbyder fem forskellige planer fra 0$ om måneden til 120$. Planerne varierer i forhold til plads, hvor lang tid i træk man dagligt kan streame samt statistik.

De dyrere planer indeholder langt mere plads end de billigste samt mere detaljeret statistik. Gratisversionen er udmærket til små podcastere uden det store budget eller behov for meget plads.

Statistik

Med Spreakers gratisløsning og on air talent-pakken får I adgang til statistik om, hvor mange der lytter med på jeres podcast. Grunden til, at Spreaker tilbyder statistik over livesessions, er, at man kan sende live via Spreaker. Med en Broadcaster-plan til 20$ om måneden kan I se, hvor lytterne klikker sig ind på jeres podcast fra, og hvor i verden de lytter til den. I den dyre løsning til 50$ er det muligt at se flere demografisk statistik som kønb og alder.

Brugervenlighed

Spreakers CMS-system er en blandet fornøjelse. Det er fint designet, men det er ikke så brugervenligt, da man skal indtaste grundlæggende profiloplysninger samt uploade logo flere steder, hvilket er helt ulogisk.

Pålidelighed

Spreakers stabilitet er upåklagelig. Til gengæld udsendte Apple i juni 2017 opdateringen iOS 11, som også medførte en opdatering af Apple Podcasts. Med releasen fulgte en række nye tags, som iTunes bruger til at hente information om jeres podcast. Desværre har Spreaker i skrivende stund ikke implementeret de nye tags, hvilket gør, at nogle informationer ikke vises i iTunes, f.eks. om podcasten er en serie eller en episode, samt om der er flere sæsoner af jeres podcast.

Features

 • Del en episode eller en hel podcastserie med en eksklusiv lytterskare – f.eks. dem, der støtter dig økonomisk eller på anden vis.
 • Optag og rediger en podcast direkte i Spreakers egen app.
 • Sæt et præcist releasetidspunkt for noget, der ikke skal udkomme med det samme.
 • Udgiv på mange platforme på én gang – f.eks. iTunes, Facebook og Twitter.
 • Customize din player med foretrukne farver og andre ting.
 • Simpelt og flot design

Player

Afspilleren er blandt de flotteste på markedet! I kan tilpasse både billede og størrelse, og med den betalte udgave er det også muligt at ændre farve på playeren samt vælge, hvilke elementer der skal fremgå på afspilleren, f.eks. logo, likes og kommentarer.

Podbean

Podbean har gjort store fremskridt de seneste år. De leverer udover en hosting-løsning også en række værktøjer til at hjælpe podcastere med at tjene penge på deres shows. Dog får de kun tre stjerner, fordi de indimellem har nogle udfald i deres hostingløsning – og det. Går. Bare. Ikke. Desuden sørger de ikke altid for at få implementeret nye opdateringer fra iTunes.

Pris

Podbean tilbyder fire forskellige planer, som varierer fra 5$ om måneden til 129$. Den mest optimale løsning vil for langt de fleste vil den til 14$ om måneden – eller 9$, hvis der betales for et år ad gangen.

Med 14$/9$-pakken kan I uploade et ubegrænset antal podcastminutter, mens 5$-pakken tilbyder upload af 100 MB om måneden, svarende til godt en times podcast i mp3-format og 192kbps-kvalitet.

Statistik

Med 5$-pakken får I adgang til de mest elementære stats som antal af downloads, mens I får indsigt i, hvilke platforme lytterne bruger – og hvor de lytter med fra i verden – med den lidt dyrere pakke.

Brugervenlighed

Brugervenligheden i Podbeans CMS-system er helt i top. Systemet er enkelt, overskueligt og nemt at bruge. Derudover har man mulighed for at tilpasse layoutet på ens officielle podcastside, hvor man kan vælge mellem en hel del forskellige temaer, så man kan style sin podcast, præcis som man vil. Man kan også tilføje forskellige Sidebar Widgets og tilpasse sin side, så andre bl.a. kan se, hvilke podcasts I følger, hvor mange følgere I har, og links til de apps, hvor man kan downloade jeres podcast. Podbean har en rigtig god feature, som mange andre hosts ikke har, nemlig en menu med iTunes’ kategorier. Så i stedet for at indtaste den iTunes-kategori, som jeres podcast tilhører, kan I vælge den fra en menu. På den måde undgår I at taste forkert samt at vælge en menu, som ikke eksisterer.

Pålidelighed

Vi har fra pålidelige kilder hørt, at Podbeans service desværre ikke er helt stabil, da deres host og side af og til er nede. Derudover udsendte Apple i juni 2017 opdateringen iOS 11, som også medførte en opdatering af Apple Podcasts. Med releasen fulgte en række nye tags, som iTunes bruger til at hente information om jeres podcast. Desværre var Podbean meget langsomme til at få implementeret ændringerne.

Features

 • Del en episode eller en hel podcastserie med en eksklusiv lytterskare – f.eks. dem, der støtter dig økonomisk eller på anden vis.
 • Sæt et præcist releasetidspunkt for noget, der ikke skal udkomme med det samme.
 • Udgiv på flere platforme på én gang, f.eks. iTunes og Facebook.
 • Menu med iTunes’ katagorier
 • Customize din player med foretrukne farver og andre ting.

Player

Podbeans afspiller kan tilpasses med både billede, farve, størrelse og skrifttype – generelt en rigtig flot player.

Soundcloud

SoundCloud skal også nævnes som host – men mest, fordi I nok ikke skal bruge dem.

SoundCloud var i lang tid et attraktivt sted at hoste sine podcasts, men i sommeren 2017 fyrede de 40 % af deres medarbejdere, og mange er bange for, at de snart lukker. Derfor vil det være lidt af et sats at opbevare jeres podcast og opbygge en database af lytterstatistik hos netop SoundCloud – som i øvrigt har sit hovedfokus på musikere, og ikke på podcastere.

Når det er skrevet, er Soundcloud nok den mest kendte podcast host, embed-playeren er pæn, og med en løsning til 7$ om måneden kan I uploade 6 timers podcasting og få adgang til en række elementære lytterstats. Men vi anbefaler ikke, at I bruger Soundcloud som host. Brug den derimod som en distributionsplatform, som folk kan lytte til jeres podcast i – ligesom de kan lytte i iTunes og andre podcastbiblioteker.

Skal vi uddybe? Så kontakt os endelig for en uforpligtende snak!