Her er de bedste podcast apps

Hvilken podcast app skal du downloade til din android telefon? Få hjælp i denne guide.

Vi serverer her et nøje udvalgt felt af de bedste podcast apps på markedet. I guiden vurderer vi nøgternt hver enkelt app’s (manglende) egenskaber.

Folk vælger deres podcast app af forskellige årsager. Nogle vægter pris over brugervenlighed, mens andre vægter udseende over funktioner. Der er derfor ikke noget endegyldigt svar på den ultimative podcast app. Hvad søger du?

Læs også: Sådan forbedrer podcasts jeres kommunikation og markedsføring

Denne guide er kun henvendt til Android-folket, for hvem det kan være en jungle at finde den rigtige afspiller blandt de mange muligheder.

For folk med iPhones er svaret relativt let, for her er det oplagte valg nemlig nummer 1 inden for podcast apps: Apples egen app til podcasts iTunes.

Her følger 7 af de bedste podcast apps til Android:

Podcast Addict (Podcast and Radio Addict)

Score på Google Play: 4,6/5

Pris: Gratis

Helt klart blandt de bedste gratis apps på markedet. Podcast Addict giver dig en god podcast app, som kan det, den skal. Herudover giver app’en adgang til tusinder af online radiokanaler og lydbøger.

Der går meget kort tid, fra en podcast er udgivet via f.eks. Libsyn, til den er tilgængelig i Podcast Addict – så hvis du er den utålmodige type, som går og venter på nyeste afsnit af en poddcastserie, er Podcast Addict et oplagt valg.

App’en supporter Android Wear og Android Auto, som gør, at du kan koble dit smartur eller bilradio direkte på, så du kan styre podcasten derfra. Den kan desuden afspille i forskellige hastigheder og hoppe over introer, hvor der er tavshed.

På minussiden skal nævnes udseendet. Det er lidt gammeldags. Den gratis version har et stort og ikke så pænt annoncebanner i bunden. Hvis udseende og niceness betyder meget for dig, så hop videre til en anden app. Desuden er menuen ikke så intuitivt opbygget.

Download den her

Pocket Casts

Score på Google Play: 4,6/5

Pris: 20 kr.

Der er mange gode grunde til at vælge Pocket Casts. Udseendet er moderne, og det er brugeroplevelsen også. Man lærer lynhurtigt app’en at kende.

Du kan let lave en playliste ud fra dine episoder, vælge flere afspilningshastigheder og hoppe over introer på podcastene, hvis du vil det. En fed feature, som gør, at Pocket Casts skiller sig ud, er, at du kan logge ind og tilgå dine podcasts fra andre Android-produkter.

Du kan gå på opdagelse i podcastuniverset på en virkelig god måde, hvor du bliver præsenteret får flere forskellige lister: Hvad der trender nu, en topliste for Danmark, efter kategorier og meget andet. Det fungerer virkelig godt!

Når man vælger at betale for en app, så skal man have noget ekstra. Og det får du med Pocket Casts. Den er brugervenlig, har gode ekstrafunktioner og ser godt ud.

Minusser er, at det er svært at finde beskrivelser af podcast showsene, når først du abonnerer på dem. Desuden er Pocket Casts cachefunktion lidt mærkelig, så hvis udgivere af podcasts ændrer i episodebeskrivelser og titler, vil disse ændringer ikke fremgå. Det er dog detaljeri.

Download den her

Podbean

Score på Google Play: 4,6/5

Pris: Gratis

Podbean har et flot udseende og er let at bruge. Det nok vigtigste plus er, at Podbean har gjort meget ud af, at du som bruger kan gå på opdagelse i mange timers podcasts. De får på en god måde præsenteret, hvilke podcasts som rører sig lige nu samt all time favoritter på en Top 100-liste. Desuden foreslår den nye podcasts til dig ud fra tidligere præferencer.

Af andre smarte funktioner er der sleep timer, og du kan lave dine egne playlister. Hvis du selv laver podcasts, så tilbyder Podbean også hosting af din podcast, så den kan blive sendt ud på alle relevante podcast apps hurtigt og simpelt i et rss-feed.

På minussiden skal dog nævnes, at Podbean har svært ved at finde mindre danske podcasts.

Podbean kan sagtens konkurrere med de podcasts, som du skal betale for. Der, hvor mange gratis versioner normalt halter, er Podbean stærk; nemlig et lækkert interface uden reklamer.

Download den her

Doggcatcher

Score på Google Play: 4,4/5

Pris: 23 kr.

Simpelt interface og udseende. Og det er absolut ikke negativt ment. App’en er overskuelig og uden for mange dikkedarer, hvilket gør den let at bruge. Den mangler dog lidt lækkerhed i forhold til et par af de andre apps på markedet.

Til de mere avancerede podcastere er der mulighed for at tilføje dine egne feeds til app’en.

Til forskel fra mange andre podcast apps, så supporter app’en Android Wear og Android Auto, som gør, at du kan koble dit smartur eller bilradio direkte på, så du kan styre podcasten derfra.

Download den her

Podcast Republic

Score på Google Play: 4,5/5

Pris: Gratis

Podcast Republic er en fin mulighed for dig, der vil have en god, gratis podcast app. Ligesom ved de fleste andre apps er der mulighed for at forskellige afspilningshastigheder og afspilning via streaming.

Interfacet og brugervenligheden halter dog lidt i forhold til nogle af konkurrenterne. Det kan simpelthen være svært at manøvrere rundt i app’en, da der er for mange muligheder at vælge imellem.

Mere end to millioner har downloadet app’en, som i øvrigt også kan afspille både YouTube-klip og lydbøger.

Download den her

BeyondPod

Score på Google Play: 4,0/5

Pris: Gratis (Pro version for 49 kr)

Med mere end 3 millioner downloads er BeyondPod en af sværvægterne indenfor podcasting. Udseendet er lidt til den klassisk kedelige side. Selve playeren er enkelt bygget op, hvilket kun er dejligt. En god funktion her er, at du kan springe 10 sekunder bagud eller 30 sekunder fremad i podcasten.

En god feature er ”smart playeren”, som automatisk sammensætter en playliste ud fra nogle selvvalgte regler.

Du kan købe den udvidede version af app’en for 49 kroner. Her får du et par ekstra godbidder, så som at du kan afspille episoder i flere hastigheder, at du kan downloade mere end en episode ad gangen, support og du undgår reklamer.

Alt i alt en god app, hvor gratisversionen sagtens kan dække dine behov. App’en er dog i den dyre ende, hvis du vil undgå reklamer og have alle features inkluderet. I mange andre gratisversioner kan man godt downloade flere episoder samtidig, hvilket kræver Pro-versionen her.

Download den her

Google Play Music

Score på Google Play: 3,9/5

Pris: Gratis

I 2016 blev podcasts tilføjet til Google Play Music – Googles musikafspiller og streamingtjeneste til telefoner. Hvis du i forvejen bruger programmet, så er det helt sikkert værd at overveje at bruge app’en til podcasts også.

Men netop det, at Google Play Music er meget andet end blot en podcastafspiller, er også app’ens svaghed. App’en er ikke skræddersyet til podcasts, og der er stadig mangler rent funktionsmæssigt. Desuden er det langt fra alle podcasts, som kan findes med Google Play Music.

Google går dog forrest i en udvikling, som vi sikkert vil se mere og mere af – nemlig at de kendte streamingtjenester til kommerciel musik hopper med på podcastbølgen. Og hvis der er en ting, som man kan regne med Google, så er det, at der er penge og vilje bag deres satsninger.

Med andre ord: Google Play Music er ikke på samme niveau som flere andre podcast apps, men mon ikke de nok skal komme det.

Download den her

Skal vi uddybe? Så kontakt os endelig for en uforpligtende snak!