De 5 Steno Diabetes Centre

– En podcast om diabetesforskning

Steno Diabetes Centre skal bidrage til at løfte den samlede diabetesindsats til gavn for personer med diabetes i hele Danmark. En del af den indsats er formidling af ny forskning. Her er der et stort ønske fra personer med diabetes og pårørende om at vide mere om, hvad der bliver forsket i.

Derfor opstod idéen til en podcast, hvor man kunne få lov til at komme helt tæt på forskerne og blive klogere på, hvad der forskes i lige nu, samt hvordan det kan gøre en forskel for personer med diabetes og pårørende i fremtiden.

“Tilbagemeldingerne fra både brugerne og sundhedsprofessionelle har været meget positive. Kompleks videnskabelig forskning bliver formidlet i et tilgængeligt sprog gennem et medie, der i høj grad er på brugerens præmisser.”

Signe Guldhammer Lystbæk

Uddannelseskonsulent, Steno Diabetes Center Nordjylland

I ’Diabetesforskerne’ udbreder forskere fra de 5 Steno Diabetes Centre viden om deres forskning, og man får som lytter svar på en lang række spørgsmål: for eksempel om et bestemt kosttilskud kan forhindre udviklingen af type 2-diabetes, eller om ny teknologi kan hjælpe mennesker med type 1-diabetes med at regulere deres blodsukkerniveauer.

Podcasten består af 10 episoder, hvor værten Simon Brix sammen med en forsker dykker ned i specifikke forskningsprojekter.

Sådan har vi bidraget

I et tæt samarbejde med Steno Diabetes Center Nordjylland har vi udviklet podcastens koncept. Derefter har vi stået for selve produktionen inklusive research og værtsrolle – og løbende rådgivet Steno Centrene i udgivelse og promovering.

“Vi var nye på podcastmarkedet, men samarbejdet med Kontekst & Lyd gjorde arbejdet med at komme fra idé til produkt let. Man kan tydeligt mærke deres ekspertise og erfaring indenfor journalistik og podcastproduktion. Fra det skriftlige materiale, den løbende kommunikation og det endelige produkt er der ikke andet end ros fra os.”

Signe Guldhammer Lystbæk

Uddannelseskonsulent, Steno Diabetes Center Nordjylland

Lignende kunder

Novo Nordisk Fonden

Bedre Psykiatri

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Kontekst & Lyd er et
podcastbureau med
speciale i at udvikle og 
producere podcasts til
virksomheder og organisationer.

Kontakt os

(+45) 6020 7080
kontakt@kontekstoglyd.dk

Adresse

Kontekst & Lyd
Gl. Kongevej 11, 3. sal
1610 København V

CVR-nr.: 38203649