Vi producerer podcasts for jer fra A til Z

Når vi håndterer produktionen af jeres nye podcast, så hjælper vi i alle faser af processen.

Når vi producerer podcasts, så hjælper vi jer hele vejen. Lige fra den gode idé til i sidste ende at få lyttere til jeres nye podcastserie.

På den måde er I sikre på, at jeres investering bliver fulgt bedst muligt til dørs, så I opnår den ønskede effekt med jeres nye kommunikationsmiddel.

Nedenfor kan du blive klogere på rejsen fra idé til færdig podcast.

Vores arbejdsgang – vejen til lytterne

Det rigtige koncept

Vi udvikler det helt rigtige koncept i samarbejde med jer. Det er vigtigt med et skarpt koncept, hvis podcasten skal ramme jeres målgruppe og i sidste ende måske løse den kommunikationsudfordring, som I står med. Et koncept kan bevæge sig i mange retninger – lige fra podcastserien med et live-on-tape ekspertinterview til paneldebatten med en række meningsdannere til den store, monterede podcast – uanset format, så er det vigtigste dog at have øje for lige netop jeres målgruppe.

Forberedelsen – interviews og manus

Efter fastlæggelse af konceptet, så går vi i gang med de indledende øvelser. Vi laver for-interviews med gæsterne, for selv at blive klogere på emnet, klæde gæsterne godt på inden optagelse og sørge for at fastlægge de endelige vinkler. Det gør det efterfølgende lettere at skrive et præcist og skarpt manuskript, som skal bruges som rettesnor under optagelserne.

Optagelsen

Vi indtager oftest værtsrollen, hvor vi sørger for, at interviews og vinkling bliver skarpe og følger det aftalte koncept. Vi medbringer alt nødvendigt udstyr med vores mobile lydstudie. Det eneste, som I skal stille til rådighed er et mødelokale og de relevante gæster, som skal medvirke i podcasten.

Redigeringen

Vi redigerer podcasten, så den står knivskarpt. Al unødvendig snak klippes ud, så podcasten rent fortællemæssigt bevæger sig fremad i et godt tempo. Samtidig klipper vi musik, speaks og anden lyd såsom reportageelementer ind, så podcasten bliver interessant at lytte til.

Samtidig sørger vi for god lydkvalitet. Lyden bliver finjusteret og host, dybe vejrtrækninger og kludren i ordene bliver klippet ud, så talen fra gæster og vært bliver ren.

 

Distributionen

Når podcasten har været til gennemgang hos jer, så skal vi i gang med en af de vigtigste faser: distributionen. Vi sørger for, at podcasten rammer målgruppen mest optimalt.

Først og fremmest får vi den uploadet hos en podcasthost. Uden host ingen rss-feed. Rss-feedets funktion er at sprede jeres nye podcast til iTunes og andre podcast-apps, så folk kan finde podcasten.

Herefter vejleder vi jer omkring den mest optimale måde at nå lytterne på via jeres online kanaler. Og i sidste ende tilbyder vi en PR-indsats, hvis jeres podcast har potentiale til at ramme et større publikum udenfor jeres målgruppe.

Der er mange måder at bruge podcasts på:
  • Gigtforeningen bruger podcasts til at formidle patientinformation til deres medlemmer. På den måde skaber de en intim ramme for at formidle behandlingsformer og ny viden om gigt til patienter og pårørende.
  • Danske A-kasser, a-kassernes brancheorganisation, sætter fokus på arbejdsmarkedspolitik med podcastserien ‘Kassetænkning’.
  • Børne- & Undervisningsministeriet bruger podcasts til at formidle historieundervisning om Anden Verdenskrig til folkeskole-og gymnasieelever. 

Hvad kan din virksomhed bruge podcasting til? Hvilken historie vil I fortælle?

Læs også

Hold dig opdateret om podcasting

Følg vores podcast

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Kontekst & Lyd er et
podcastbureau med
speciale i at udvikle og 
producere podcasts til
virksomheder og organisationer.

Kontakt os

(+45) 6020 7080
kontakt@kontekstoglyd.dk

Adresse

Kontekst & Lyd
Gl. Kongevej 11, 3. sal
1610 København V

CVR-nr.: 38203649