Miljøstyrelsen: Der står en puma i min have

– en true crime podcast om vilde dyr i Danmark

Miljøstyrelsen ønsker med en podcastserie at hylde de danskere, som hvert år tipper dem om mærkværdige dyreobservationer i den danske natur.

De historier udfoldes i serien ’Der står en puma i min have’, hvor lytterne kommer med under opklaringsarbejdet af nogle af de mest uforklarlige og epokegørende observationer: For findes der rent faktisk en puma i Herning? Og hvem var den store rådyr-dræber i Kolding-området i 90’erne?

“Vi har fået et produkt, som vi er særdeles tilfredse med. Vi ville gerne skabe en særlig atmosfære – og det er lykkes. Det er stærke fortællinger, hvor kombinationen af opbygning, dramaturgi og stemning er meget vellykket.”

Jakob Bang Schmidt

Pressemedarbejder, Miljøstyrelsen

Podcasten er på 4 episoder, hvor hver episode fortæller en særskilt historie om et dyremysterium.

Episoderne er bygget op som en monteret fortælling med de virkemidler, som kendes fra true crime-genren dvs. dramatiserende speaks, interviews med øjenvidner og efterforskere samt et stemningsskabende lyddesign.

Sådan har vi bidraget

Vi har stået for alle faser af produktionen dvs. idé og koncept, tilrettelæggelse, produktion, lyddesign samt udgivelse og promovering.

Derudover var der inkluderet et sidemandsoplæringsforløb i podcastproduktion for flere af Miljøstyrelsens journalistiske medarbejdere.

“Det var en kompleks opgave som skulle løses på kort tid – men deadline blev overholdt. Og samtidig formåede Kontekst & Lyd at forstå de rammer og den virkelighed, som vi som styrelse arbejder under. Det blev der til fulde levet op til, og det har gjort samarbejdet meget nemt og effektivt.”

Jakob Bang Schmidt

Pressemedarbejder, Miljøstyrelsen

Lignende kunder

Børne & Undervisningsministeriet

Det Nationale Sorgcenter

Miljøstyrelsen – Vores store stofmisbrug

Kontekst & Lyd er et
podcastbureau med
speciale i at udvikle og 
producere podcasts til
virksomheder og organisationer.

Kontakt os

(+45) 6020 7080
kontakt@kontekstoglyd.dk

Adresse

Kontekst & Lyd
Gl. Kongevej 11, 3. sal
1610 København V

CVR-nr.: 38203649