Miljøstyrelsen

– en true crime podcast om vilde dyr i Danmark

Miljøstyrelsen ønsker med en podcastserie at hylde de danskere, som hvert år tipper dem om mærkværdige dyreobservationer i den danske natur.

De historier udfoldes i serien ’Der står en puma i min have’, hvor lytterne kommer med under opklaringsarbejdet af nogle af de mest uforklarlige og epokegørende observationer: For findes der rent faktisk en puma i Herning? Og hvem var den store rådyr-dræber i Kolding-området i 90’erne?

Podcasten er bygget op som en monteret fortælling med de virkemidler, som kendes fra true crime-genren dvs. dramatiserende speaks, interviews med øjenvidner og efterforskere samt et stemningsskabende lyddesign.

“Vi har fået et produkt, som vi er særdeles tilfredse med. Vi ville gerne skabe en særlig atmosfære – og det er lykkes. Det er stærke fortællinger, hvor kombinationen af opbygning, dramaturgi og stemning er meget vellykket.

Jakob Bang Schmidt
Pressemedarbejder, Miljøstyrelsen

Format: 4 montererede podcastepisoder samt prolog

  Hør podcasten

Sådan har vi bidraget

Vi har stået for alle faser af produktionen dvs. idé og koncept, tilrettelæggelse, produktion, lyddesign samt udgivelse og promovering. Derudover var der inkluderet et sidemandsoplæringsforløb i podcastproduktion for flere af Miljøstyrelsens journalistiske medarbejdere.

“Det var en kompleks opgave som skulle løses på kort tid – men deadline blev overholdt. Og samtidig formåede Kontekst & Lyd at forstå de rammer og den virkelighed, som vi som styrelse arbejder under. Det blev der til fulde levet op til, og det har gjort samarbejdet meget nemt og effektivt.
Jakob Bang Schmidt, Pressemedarbejder, Miljøstyrelsen

Hør mere om samarbejdet

Vil du høre mere om forløbet, så kontakt os endelig:

60207080

 

kontakt@kontekstoglyd.dk

 

Kontekst & Lyd er et
podcastbureau med
speciale i at udvikle og 
producere podcasts til
virksomheder og organisationer.

Kontakt os

(+45) 6020 7080
kontakt@kontekstoglyd.dk

Adresse

Kontekst & Lyd
Gl. Kongevej 11, 4. sal
1610 København V

CVR-nr.: 38203649