Sådan udgiver du din podcast i Apple Podcasts

Apple Podcasts er verdens største podcastbibliotek, og det er fuldstændig essentielt at udgive din podcast i Apple. Læs her, hvordan du gør.

Dette blogindlæg er senest opdateret i september 2021, efter at Apple har ændret i måden, man udgiver podcasts.

Når du udgiver en podcast i Apple Podcasts, så udgives den automatisk også i langt de fleste andre podcast apps, der findes til både iPhones og til android-telefoner – det er derfor, det er så vigtigt at udgive i Apple.

Det er let nok at få sin podcast i Apples bibliotek – det kræver fire ting:

  1. Et Apple-ID
  2. Et logo/artwork
  3. Et RSS-feed
  4. At du sender dit RSS-feed til Apple – og har lidt tålmodighed.

Apple-ID

Du skal oprette et Apple-ID, som skal bruges, når du udgiver din podcast i Apple Podcasts via platformen Apple Podcasts Connect. Den bedste måde at oprette et Apple-ID på er online lige her.

Logo/artwork

Man skal have et logo/artwork til en podcast, for ellers vil Apple ikke udgive den. Logoet fungerer som profilbillede på din podcast, og det bør give lytteren et indtryk af din podcast. 

Der skal ikke være for meget tekst på et logo, men det skal selvfølgelig indeholde podcastens navn og eventuelt også navn på udgiver.

Og så er der nogle specifikationer, der skal opfyldes:

  • Logoet skal være kvadratisk og helst 3000 x 3000 pixels – og minimum 1400×1400 pixels (størrelse)
  • Resolution på 72 dpi (opløsning)
  • JPG eller PNG (filtype)
  • RGB colorspace (type af farveskema)

Læs mere om at lave et flot logo her.

 

RSS-feed

Et RSS-feed er den teknologi, der ligger bag udgivelsen af en podcast. Sådan et får du ved at lægge dine podcastfiler online hos en podcast host – som opbevarer dine lydfiler og hjælper dig med at gøre det let at udgive.

Der er mange forskellige podcast hosts, og et abonnement koster typisk 40-100 kroner om måneden. Opret et en konto, upload dit logo, og udfyld en beskrivelse af din podcastkanal, så får du et RSS-feed, der let kan sendes videre til Apple.

Se vores sammenligning af de bedste podcast hosts 

Udgivelse

Når der er styr på punkt 1-3, er du klar til at fortælle Apple om din nye podcast.

Log ind i Apple Podcasts Connect –> tryk på ‘+’ og vælg at udgive et nyt show med et RSS-feed –> indsæt dit RSS-feed, udfyld de få ting der skal udfyldes, tryk valider og dernæst submit.

Derefter er det bare at vente på, at Apple godkender din podcast, hvilket for det meste sker inden for få timer. I enkelte tilfælde kan der dog gå helt op til 10 hverdage.

Får du fejlmeldinger, når du submitter din podcast til Apple, kan du indsætte dit RSS-feed her og se, hvad der er galt.

Når din podcast er godkendt og udgivet i Apple, sørger andre podcast apps automatisk for at kopiere din podcast og udgive den i deres biblioteker, og på den måde udkommer din podcast i stort set alle podcast apps, når først den ligger i Apple Podcasts.

Faktisk skal du kun selv sørge for også at udgive i Spotify, som ikke kopierer Apple. Google Podcasts kopierer heller ikke Apples podcastbibliotek, men finder selv din podcast ved at sende bots rundt på nettet – den proces kan du dog fremskynde, læs mere om det her

Hold dig opdateret om podcasting

Følg vores nyhedsbrev

Kontekst & Lyd er et
podcastbureau med
speciale i at udvikle og 
producere podcasts til
virksomheder og organisationer.

Kontakt os

(+45) 6020 7080
kontakt@kontekstoglyd.dk

Adresse

Kontekst & Lyd
Gl. Kongevej 11, 3. sal
1610 København V

CVR-nr.: 38203649