8 gode grunde til at bruge podcasts i din kommunikation
Velproducerede podcasts er en effektiv, fleksibel og nærværende måde at skabe indhold på.

1. Podcast skaber nærvær
Den menneskelige stemme er en effektiv måde at engagere publikum på. Den skaber nærvær, og som lytter føler man, at man kommer helt tæt på folkene bag. Nærværet og autenticiteten i podcastmediet er helt unik og indeholder en intimitet, som ellers er svær at få med dine kunder.
Det at producere en podcast frem for eksempelvis en artikel gør også, at man kommer tættere på afsenderen. Hvis f.eks. direktøren taler direkte til medarbejderne i forbindelse med lanceringen af et nyt produkt, bliver beskeden langt mere oprigtig, personlig og ligefrem. På den måde føler medarbejderen sig måske mere involveret i processen.

2. Podcasts er det perfekte medie til at gå i dybden
Der er rigtig mange måder at bruge en podcast på. Faktisk findes der podcasts om alt fra cybersikkerhed over robotteknologi og filosofihistorie til online markedsføring. Jo mere nørdet emnet er, jo mere oplagt er det at lave en podcast om. For ofte kræver de lidt tungere emner mere forklaring og fordybelse, og med en podcast kan du dele emnet op i flere afsnit, så det bliver lidt lettere at gå til.

3. Podcast som branding-værktøj
Podcast er en fantastisk måde at brande virksomheden på og et godt alternativ til traditionel markedsføring. Med en podcast kan du levere attraktivt indhold til dine kunder og på den måde generere større interesse og loyalitet end med traditionel reklame. Du kan skabe relevant og brugbart indhold til din målgruppe og opbygge et særligt tilhørsforhold til lytterne, som til gengæld vil have en tendens til at vise loyalitet over for dit brand. Med velproduceret og spændende indhold kan podcastmediet indfange og fastholde dine kunder på en måde, som andre kanaler ikke kan.

4. Audio on-demand
Podcast har den åbenlyse fordel, at lytteren kan tage den med over alt. På den måde kan lytteren høre din podcast, når det passer ind, om det så er, mens de vasker op, kører bil eller handler ind.
At man kan lave andre ting, mens man lytter til podcast er også optimalt, hvis du har medarbejdere, som bruger meget tid på at køre rundt til kunder, eller som bare lærer bedre via lydmediet frem for at læse lange tekster eller se video. Ved f.eks. at lave nyhedsbrevet som en podcast kan sælgeren eller konsulenten lytte til seneste nyt fra virksomheden, mens han eller hun er på landevejen. På den måde er du sikker på, at alle får den information, du ønsker at kommunikere – også dem, som ikke bruger deres tid bag en skærm.

5. Podcast som intern kommunikation
Podcasten har mange fordele og funktioner. Bl.a. fungerer den godt som internt kommunikationsmiddel. Her kan podcasten f.eks. bruges:
- til at sende beskeder fra den øverste ledelse om nye tiltag i virksomheden eller organisationsændringer
- som referat fra månedlige/ugentlige teammøder
- som læringsværktøj, hvis medarbejderne skal lære noget om f.eks. brandsikkerhed i bygningen, medarbejderpolitikker eller andre procedurer, gode tips og tricks.

6. Podcasts som læringsredskab
Mange virksomheder bruger e-learning-værktøjer, når de skal uddanne deres medarbejdere. Her fungerer podcasten også som et godt læringsredskab, og du kunne f.eks. kombinere e-learning med lydmediet. På den måde kan du komme mere i dybden med emnet. Faktisk har undersøgelser vist, at den viden, som medarbejderen får gennem podcasten, hænger bedre fast, end hvis medarbejderen havde siddet i et klasselokale og hørt på en underviser.

7. Podcast er et hurtigt medie
Podcasten har også den fordel, at der ikke er langt fra optagelse til udgivelse. I modsætning til video, hvor der både skal tages højde for lyssætning og kameravinkel, kan en podcast produceres hurtigt. Desuden kræver lydmediet ikke, at du tager sig godt ud på en skærm eller er komfortabel med at stå foran et kamera – og så er det endda også helt legalt at have en dårlig hårdag.
Læs også: Det mobile lydstudie – så let er det at få optaget en podcast

8. Podcast er det perfekte medie til at ramme de unge
De unge mellem 20-39 år er normalvis svære at indfange. Men undersøgelser viser, at de er rigtig glade for podcasts. Faktisk så glade, at de unge mellem 15 og 25 år streamer næsten en times lyd om dagen. Og 1 ud af 3 i målgruppen 19-40 årige lytter til podcasts ugentligt. De unge er vilde med den mobilitet og fleksibilitet, som podcastmediet giver. Og så tiltaler det dem, at de kan vælge indhold on demand, så de kan høre podcasts, når de vil, og hvor de vil.
Læs også
Kontekst & Lyd er et
podcastbureau med
speciale i at udvikle og
producere podcasts til
virksomheder og organisationer.
Adresse
Kontekst & Lyd
Gl. Kongevej 11, 3. sal
1610 København V
CVR-nr.: 38203649