Det kan Googles podcast app

Med deres podcast app melder Google sig for alvor på banen med stærke ambitioner på podcastfronten. Bliv klogere på, hvad den app’en kan her.

Dette blogindlæg er udgivet 19/6 2019. Indholdet kan derfor være forældet. 

Så kom Googles podcast app endelig! Fra den 19. juni 2018 kan du hente Google Podcasts i Google Play Store, hvis du har en android-telefon. Dermed beviser Google, at de podcast-ambitioner, onlinegiganten annoncerede for kort tid siden, er reelle. Googles podcastchef sagde i april, at Google vil fordoble antallet af podcastlyttere på kort tid. Og det kan enhver jo komme og sige, men når det er verdens største onlinefirma, det kommer fra, fristes man jo til at tro på, at det er muligt.

Derfor er den nye app fed

1. Nyt marked. ‘Google Podcasts’ giver muligheden for at, ja… google sig frem til nye podcasts. Det er et kæmpestort skridt hen imod at forene udgiverne af en podcast med de potentielle lyttere. Nu kan du søge efter et interessefelt, ligesom når du googler normalt, og hvis der er lavet en podcast om emnet (og udgiveren har sørget for at tilføje de rette søgeord), så skal du som lytter egentlig bare trykke play og lytte. Google åbner på den måde markedet op for helt nye målgrupper, som ikke af sig selv ville have hentet en app. 2. Fastholdelse. Den samme type AI-baserede algoritmer, som Google bruger til at foreslå dig nye videoer i YouTube, vil de nu også bruge til at foreslå dig nye podcasts! Det skaber fastholdelse af brugerne på en helt anden måde og åbner op for, at lytterne opdager nye podcasts. 3. Brugervenlighed. App’en er flot og simpelt bygget op. Google er mestre i at bygge brugerflader, som enhver kan betjene, og det gør de nu igen med ‘Google Podcasts’.  

Screenshots af ‘Google Podcasts’ (19. juni 2018):

Det mangler ‘Google Podcasts’

1. Features. Det er en ny app, og det bærer den præg af. Der er ikke særligt mange features i appen – endnu. For det kommer. Men du kan endnu ikke individualisere brugeroplevelsen så meget, vælge design, oprette playlister og andre ting. 2. Stort bibliotek. Google stiller nogle krav til opsætningen, for at en podcast indekseres i Google Search og Google Podcasts. Det er ikke krav, som alle udgivere er opmærksomme på, og derfor kan du foreløbig ikke finde alle de podcasts, som kan findes i de eksisterende podcast apps.
FAQ om Google Podcasts
Du kan finde meget mere information om Google Podcasts i denne FAQ.

Læs også

https://kontekstoglyd.dk/google-satser-paa-podcast/
https://kontekstoglyd.dk/er-de-bedste-podcast-apps/
https://kontekstoglyd.dk/8-gode-grunde-til-podcasts/

Hold dig opdateret om podcasting

Følg vores podcast

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Kontekst & Lyd er et
podcastbureau med
speciale i at udvikle og 
producere podcasts til
virksomheder og organisationer.

Kontakt os

Adresse

Kontekst & Lyd
Gl. Kongevej 11, 4. sal
1610 København V

CVR-nr.: 38203649