7 gode grunde til at markedsføre din virksomhed med en podcast

Podcasting er en relativt ny måde at lave digital markedsføring på. I denne artikel kan du læse om, hvad mediet egentlig kan.

NB! Dette blogindlæg er fra 2017, men opdateret med nye tal i 2020!

Flere og flere danske virksomheder bruger podcasts i deres markedsføring. Og det er der flere gode grunde til. Eksempelvis kan man som Danske Bank og Nordnet bruge sine medarbejderes viden og kompetencer til at konkurrere med etablerede mediers podcast. For Danske Bank og Nordnets vedkommende konkurreres der blandt andet med Radio24syvs Millionærklubben om at klæde radiolystne danskere på med seneste nyt om aktiemarkedet.

Måske ligger din virksomhed også inde med unik viden? Podcasting er en virkelig god måde at iscenesætte den viden og ekspertise på. Men det er ikke det eneste – der er masser af andre gode grunde til at anvende podcasts som kreativ markedsføring.

Gode grunde til at anvende podcasting som markedsføring:

  1. Med podcasts kan man komme i dybden med stoffet. Der er plads til fordybelse – på en helt anden måde end med video og tekst.
  2. Lytterne kan lave noget andet, mens de konsumerer en podcast: Lydmediet indeholder den åbenlyse fordel, at lytterne kan lave andre ting som at køre bil eller gøre rent, mens de bliver klogere.

Læs også: Derfor forbedrer podcasts din kommunikation og markedsføring

“I 2019 lyttede 19 procent af danskerne til podcasts ugentligt, hvor det i 2016 kun var 9 procent”

3. Podcast er et mere nærværende medie, end skriftlig kommunikation er. Det er nemmere for lytterne at danne sig et indtryk af dig og din virksomhed, når de kan høre din stemme, end hvis dit navn blot er skrevet sort på hvidt.

4. Podcast er et medie i vækst: Forskere taler om ny guldalder for lydmediet.

5. Podcast er et moderne medie, og derfor udviser firmaer og organisationer, der bruger podcasting som kommunikationsmiddel, også, at man følger med tiden og er til stede der, hvor kunderne, medlemmerne og brugerne er.

6. Det er nemmere at få de unges opmærksomhed med gode podcasts. Ungdommen lytter mere til podcasts end den ældre generation. Således lytter en ud af tre af de 15-31-årige til podcast ugentligt

7. Med en podcast får du indhold, der kan anvendes på mange platforme: Hjemmesiden, nyhedsbrevet, Facebook, LinkedIn, iTunes eller i egen app.

A-kassen, gynækologen og altanfirmaet gør det

Der er mange måder at bruge podcasts på:

  • Gynækologen Henrik Vittrup har lavet en podcast for sine patienter, der efter en henvisning fra egen læge kan høre gynækologens beroligende stemme give patienten relevant viden om den forekommende konsultation.
  • Altanfirmaet Altan.dk og marketing-firmaet Novicell fortæller i podcasts om deres CSR-projekter i hhv. Nicaragua og Zambia, hvor firmaerne sponsorerer lokalt iværksætteri og skolegang.
  • Lærernes A-kasse vil tættere på medlemmerne og har lavet en podcastserie, hvor et panel med inspiration fra det populære radioprogram Mads & Monopolet debatterer dilemmaer relateret til lærerfaget.

Hvad kan din virksomhed bruge podcasting til? Bliv inspireret her

NB! Dette blogindlæg er fra 2017, men opdateret med nye tal i 2020!

Hold dig opdateret om podcasting

Følg vores podcast

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Kontekst & Lyd er et
podcastbureau med
speciale i at udvikle og 
producere podcasts til
virksomheder og organisationer.

Kontakt os

(+45) 6020 7080
kontakt@kontekstoglyd.dk

Adresse

Kontekst & Lyd
Gl. Kongevej 11, 4. sal
1610 København V

CVR-nr.: 38203649